Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@07:53:16 GMT

زندگی با حس حضور امام عصر(ع)

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۷۵۲۰

زندگی با حس حضور امام عصر(ع)

«منتظران باید با احساس حضور امام زمان(عج) زندگی کنند. اگرچه یوسف(ع) از پیش پدر گم شد اما حضرت یعقوب(ع) هیچ‌گاه احساس عدم حضور او را نمی‌کرد و همیشه می‌گفت: بوی یوسف را استشمام می‌کنم. مثل اینکه نیروی جاذبه در همه جا هست ولو آنکه ما آن را نمی‌بینیم؛

احساس حضور هم یعنی امام معصوم(ع) چه حاضر و غایب باشند، چه حی و چه میت، ما را می‌بینند و ناظر اعمال ما هستند»؛ این جملات بخشی از سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی، خطیب و کارشناس مذهبی است که به مناسبت نهم ربیع الاول، سالروز آغاز امامت حضرت ولی‌عصر(عج) با قدس درمیان گذاشته و مشروح آن در ادامه تقدیم حضورتان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت پرداخت به مباحث مهدوی در مناسبت‌هایی همچون ۹ ربیع الاول چیست؟ اساساً چرا باید ابعاد مسئله مهدویت در عصر غیبت و جامعه منتظر بیان شود؟

کمتر موضوعی در اسلام و ادیان به اندازه مهدویت مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته، چنان که کتاب‌های بسیاری پیش از ولادت امام عصر(عج) درباره ایشان توسط کسانی همچون فضل بن شاذان و مهزیار نوشته شده و سیدحمیری، دعبل خزاعی و کمیت اسدی شاعرانی هستند که سال‌ها پیش از ولادت امام مهدی(عج) درباره مهدویت و امام عصر(عج) شعر سروده‌اند، در حالی که هیچ موضوعی در تاریخ چنین جایگاه و پرداختی نداشته است. گاهی درباره فایده انتظار می‌پرسند و شبهه می‌کنند نسل‌های بسیاری آمده و رفته‌اند و امام زمان(عج) را درک نکرده‌اند، پس این انتظار برای امامی که نمی‌دانیم کی می‌آیند از چه باب است؟

پاسخ این پرسش چیست؟ این انتظار از چه باب است و ارتباط و تعامل و نوع رسیدگی امام عصر(عج) به شیعیان در عصر غیبت چگونه است که انتظار برای ظهور ایشان را مهم و حیاتی کرده است؟

امام زمان(عج) در عصر غیبت از احوال ما اطلاع دارند همان‌گونه که امام رضا(ع) در ایران در تشییع جنازه فردی شرکت کردند و چون از ایشان پرسیدند مگر وی را می‌شناسید، پاسخ دادند: ما شیعیان را در همه دنیا می‌شناسیم؛ امروز هم امام مهدی(عج) با ما آشنا هستند و از ما شناخت دارند.

از این رو، ما انتظار یک مسئله رؤیایی را نمی‌کشیم، ما منتظر حضور نیستیم، ما منتظر ظهور هستیم. دومین نقش امام زمان(عج) در جامعه، توجه و رسیدگی به امور شیعیان است؛ بسیاری از اوقات که کار ما گره می‌خورد با یک توسل، یک زیارت آل یاسین، یک نماز، حضرت(عج) از ما مشکل‌گشایی می‌کنند. ایشان فرمودند: ما شما را یادمان نمی‌رود و فراموشتان نمی‌کنیم. اگر ما به درد شیعه نمی‌رسیدیم دشمن آن‌ها را درو می‌کرد.

رسیدگی به پرونده اعمال ما در اوقات مختلف به‌ویژه شب‌های قدر که ملائکه به محضر امام زمان(عج) نازل می‌شوند از دیگر وجوه رسیدگی ایشان به ماست. از این رو، انتظار برای امام زمان(عج) شفاف و همراه با ساحل است نه انتظار تاریک و جامد و بازدارنده، این انتظار پویا و فعال است نه بازدارنده. منتظر، عقیده و عمل و روشش را با امام زمان(عج) هماهنگ می‌کند. امام(عج)، حی و حاضر هستند و به توسلات ما پاسخ می‌دهند با این تفاوت که ما از جای ایشان اطلاعی نداریم.

در مهدویت سراغ مسائل حاشیه‌ای نروید مثل اینکه همسر و فرزند امام زمان(عج) چه کسانی هستند یا علائم ظهور چند تاست و امام(عج) در چه سالی ظهور می‌کنند؟... بعضاً کتاب‌ها و مقاله‌های سخیفی در بازار می‌بینیم که هر حادثه‌ای را به زور به ظهور می‌چسبانند در حالی که از ما نخواسته‌اند علائم ظهور را بیان کنیم، علائم ظهور بحثی واقعاً پیچیده و حقیقت آن مخفی است مثل اینکه نمی‌دانیم سفیانی کیست.

آیا غیبت امام زمان(عج) به معنای امکان نداشتن انس و الفت با حضرت ولی‌عصر(عج) است یا این غیبت معنایی دیگر دارد و نباید مانعی میان ما و اماممان باشد؟

منتظران باید با احساس حضور امام زمان(عج) زندگی کنند. اگرچه یوسف(ع) از پیش پدر گم شد اما حضرت یعقوب(ع) هیچ‌گاه احساس عدم حضور نمی‌کرد و همیشه می‌گفت: بوی یوسف را استشمام می‌کنم.

مثل اینکه نیروی جاذبه در همه جا هست هرچند ما آن را نمی‌بینیم؛ احساس حضور هم یعنی امام(ع) چه حاضر و غایب باشند، چه حی و چه میت، ما را می‌بینند و ناظر اعمال ما هستند؛ مگر وقتی امام صادق(ع) در مدینه بودند همه ایشان را می‌دیدند؟

 افرادی بودند که در زمان امام صادق(ع) تا پایان عمرشان ایشان را ندیدند چون در قدیم امکان سفر از خراسان و دیگر سرزمین‌ها به مدینه به آسانی مقدور نبود، یا امام عسکری(ع) در تبعید بودند و مردم اجازه ارتباط با ایشان را نداشتند و نمی‌توانستند به محضر حضرت(ع) بروند اما آن کسی که در خراسان بود می‌دانست امام(ع) ناظر بر اعمالش است. امروز هم وضعیت درباره امام زمان(عج) همین گونه است ایشان حضور دارند هرچند ما حضرت(عج) را نمی‌شناسیم و نمی‌دانیم کجا سکونت دارند.

آن‌ها که برای ترک گناه راهکار می‌خواهند اگر احساس حضور امام(عج) را در زندگی خود پررنگ کنند بسیاری از گناهانشان از بین می‌رود به‌ویژه اینکه قرآن می‌فرماید: هر کاری می‌کنید، خدا، پیامبر(ص) و ائمه(ع) مشاهده می‌کنند.

با این اوصاف سیره امام زمان(عج) در عصر غیبت به‌ویژه از منظر ارتباط با امت و ایفای نقش امامت و هدایت‌گری چگونه است و چطور انجام می‌شود؟

امام زمان(عج) به قدری از احوال ما باخبر هستند که حتی نسبت به جلسات و همایش‌ها و کتب و مقالات ما نیز دقت نظر و اهتمام دارند. شیخ صدوق(ره) که در شهرری مدفون است، کتابی به نام «کمال الدین» دارد؛ او که در عصر غیبت کبری زندگی کرده در مقدمه این کتاب آورده: شبی در عالم رؤیا، خواب دیدم در مکه هستم و برای طواف وارد مسجدالحرام شدم. در دور هفتم طواف وجود مقدس امام زمان(عج) را دیدم. جلو رفتم و سلام کردم، حضرت(عج) فرمودند: فلانی چرا درباره ما کتاب نمی‌نویسی؟ عرض کردم: من کتاب‌های بسیاری نوشته‌ام. امام عصر(عج) فرمودند: کتابی درباره غیبت بنویس! بنویس که غیبت مخصوص من نیست بلکه پیش از من حضرت ادریس(ع) و نیز حضرت عیسی(ع) غایب شده‌اند.

این نشان می‌دهد امام زمان(عج) حتی به موضوعات پژوهش‌های ما حساس هستند. یا آنکه علی بن محمد از نواب خاص امام زمان(عج) می‌گوید: حضرت(عج) به من مرقوم کردند ۶ روز دیگر از دنیا می‌روی وقتی چنین شد، غیبت کبری آغاز می‌شود و پس از تو، من دیگر نایب خاص ندارم. حضرت حجت(عج) اینچنین نسبت به وقایع عالم آگاهی و اطلاع دارند. با وجود این می‌بینیم در زندان، امام زمان‌های قلابی و مدعیان دروغین بسیاری هستند.

در روایات بر دعا برای امام زمان(عج) به‌ویژه فرج آن حضرت توصیه و سفارش بسیار شده است فلسفه این سفارش‌ها چیست؟

دعا برای امام زمان(عج) به معنای نیاز ایشان نیست بلکه ابراز محبت ماست.

 دعا برای امام زمان(عج) راه وصل شدن به ایشان است؛ از این طریق دعای ایشان هم شامل حال ما می‌شود. فردی به نام عبدالرحمن از اهالی اصفهان و سنی‌مذهب می‌گوید: از نظر مالی گرفتار شدم و به سامرا رفتم تا به متوکل گلایه و درخواست کمک کنم. چون رسیدم گفتند امروز ملاقات نیست چون ابن الرضا(ع) (امام هادی(ع)) توسط متوکل احضار شده است. گوشه‌ای ایستادم و دیدم آقازاده‌ای جوان (۲۳- ۲۲ ساله) همچون ماه می‌درخشد و سوار بر مرکب می‌رود.

با خود گفتم نکند متوکل ایشان را بکشد یا زندانی کند، در همان حال در دل گفتم: خدایا، این آقا را حفظ کن... همین که حضرت(ع) به من رسیدند، فرمودند: عبدالرحمن دعای تو به اجابت رسید، ما هم سه دعا در حق تو می‌کنیم؛ نخست مال زیاد، دوم عمر طولانی و سوم اولاد صالح؛ به شهرت بازگرد.

 او به اصفهان بازگشت؛ خدا به وی مال فراوان و ۱۰ اولاد پسر عطا کرد و سال‌های طولانی هم در قید حیات بود.

از این رو، وقتی دعای فرج و دعای سلامتی امام زمان(عج) را می‌خوانیم و می‌گوییم: «اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن…» حتماً امام زمان(عج) هم از خدا می‌خواهد ما را یاری کند.

از اعمال روز ۹ ربیع الاول تجدید عهد و بیعت با امام زمان(عج) و اعلام آمادگی برای یاری حضرت(عج) است؛ این تجدید عهد و یاری چگونه ممکن می‌شود؟

یکی از وظایف مهم ما یاری امام معصوم است. در فرازی از دعای ندبه می‌خوانیم: «وَ انصُر مَن نَصرَه» یعنی خدایا کسی که علی(ع) را یاری می‌کند، یاری کن.

امروز هم باید امام زمان(عج) را یاری کنیم. نصرت و یاری امام(ع) به سه شکل است؛ همان اشکالی که امام صادق(ع) درباره هُشام‌بن حکم فرمودند: هُشام ما را سه جور یاری می‌کند با قلبش (یعنی محبت اهل بیت(ع) را در دل دارد)، با زبانش و با دستش (می‌تواند بنویسد، جهاد کند و...).

یاری امام زمان(عج) هم امروز باید به این سه شکل باشد به قلب، زبان و عمل؛ چنان که امام رضا(ع) وقتی دعبل خزاعی شعری درباره اهل بیت(ع) خواند، فرمودند: او ما را یاری کرد. هر کسی در زندگی بگردد و ببیند در چه محوری می‌تواند امام زمان(عج) را یاری کند و کوتاهی نکند، با پول و کمک به دیگران، با قلم و نوشتن و هر طریق دیگر برای این کمک اقدام کند.

برای آنکه در زمره مهدی‌باوران و مهدی‌یاوران قرار بگیریم باید آراسته به چه اوصاف و ویژگی‌هایی شویم؟ یاران امام(عج) چه اوصافی دارند؟

مردمی که در دوران غیبت زندگی می‌کنند اگر دو ویژگی داشته باشند از مردم دوران دیگر ائمه(ع) برتر هستند، چنان که رسول خدا(ص) به اصحاب فرمودند: برادران من کجا هستند؟ عرض کردند ما هستیم. حضرت(ص) فرمودند: نه، شما اصحاب من هستید؛ کسانی که پس از من می‌آیند و معصوم را نمی‌بینند و ایمانشان از خطوط روی کاغذ است (مراجعه و استناد به منابع) این‌ها برادران من هستند.

این یعنی فرق است بین کسی که امام صادق(ع) را دیده و از ایشان حدیث شنیده با منتظران عصر غیبت که فقط از طریق منابع و کتب با اسلام و تشیع آشنا شده و در ایمان خود استوار هستند. برای همین است برخی روایات، ثواب عبادات دوران غیبت را بالاتر از ثواب عبادات عصر ظهور ائمه(ع) پیشین می‌دانند؛ این، اهمیت انتظار در عصر غیبت را نشان می‌دهد البته شرط آن دانستن فرهنگ انتظار است.

آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده فرهنگ انتظار را به خوبی تصویر می‌کند: «...خدا قومی را که بسیار دوست دارد و آن‌ها نیز خدا را دوست دارند و نسبت به مؤمنان سرافکنده و فروتن و به کافران سرافراز و مقتدرند (به نصرت اسلام) برانگیزد که در راه خدا جهاد کنند و (در راه دین) از نکوهش و ملامت احدی باک ندارند...»؛ در روایات، این آیه به ویژگی‌های یاران حضرت حجت(عج) تأویل شده و به پنج خصیصه آن‌ها اشاره دارد، نخست آنکه مهدی‌باوران خدا را دوست دارند و خدا هم آن‌ها را دوست دارد؛ یعنی اگر می‌خواهید یاور امام زمان(عج) باشید خدادوست باشید، پیروان امام زمان(عج) باید ارتباطشان با خدا قوی باشد، به خمس و نماز و عبادت اهمیت بدهند.

فرهنگ انتظار همین ۳۸ «أینَ» دعای ندبه است؛ در یکی از آن‌ها می‌خوانیم: «أَیْنَ مُعِزُّ الْأَوْلِیاءِ وَ مُذِلُّ الْأَعْداءِ» یعنی امام زمان(عج) می‌آیند دوستان خدا را عزیز و دشمنان ایشان را ذلیل کنند؛ پس منتظران ایشان هم باید این رویکرد را داشته باشند.

دومین ویژگی یاران امام زمان(عج) تواضع و پرهیز از تکبر و منیت است؛ سوم در مقابل دشمن محکم و استوار هستند و خود را نمی‌بازند؛ چهارم یاران امام زمان(عج) همواره در حال جهاد در راه خدا هستند و در نهایت آنکه از سرزنش نمی‌ترسند. اگر به این اوصاف آراسته شویم فرهنگ انتظار را در عمل پیاده کرده‌ایم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حجت الاسلام رفیعی آغاز امامت امام زمان برای امام زمان عج فرهنگ انتظار امام صادق ع امام عصر عج عصر غیبت احساس حضور امام عصر ع حضور امام امام عج حضرت عج امام ع حضرت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)

دبیر پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) گفت: در این کنگره تلاش شده به موضوع مهم جهان از منظر امام رضا نگریسته شود و از آنجا که موضوع و چالش جهان معاصر ما تبعیض و بی‌عدالتی است، بنابراین موضوع و عنوان کنگره امام رضا نیز عدالت برای همه، ظلم به هیچکس است. - اخبار استانها -

به گزارش تسنیم، نشست خبری پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) که روزهای 25 و 26 اردیبهشت در مشهد برگزار خواهد شد، امروز؛ سه‌شنبه 18  اردیبهشت در کتابخانه و موزه ملی ملک در تهران برگزار شد.

حجت الاسلام سید سعید رضا عاملی؛ دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در این نشست خبری با بیان اینکه کنگره جهانی حضرت رضا (ع) یک قدمت 40 ساله دارد، گفت: اولین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در سال 1362 آغاز شد و تا سال 72 چهار کنگره برگزار شد. این کنگره‌ها در سطح بسیار بالایی با حضور اندیشمندان و دانشمندان مراجع عظام برگزار می‌شد و رهبر حکیم انقلاب از سخنرانان کلیدی این کنگره بودند. کتاب انسان 250 ساله به نوعی انعکاس سخنرانی‌های ایشان در چهار کنگره است.

وی افزود: پس از توقفی تقریبا 30 ساله در برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در سال 1401 تولیت آستان مقدس رضوی عزم کردند تا کنگره به عنوان پرچم و سرمایه هویتی آستان قدس رضوی احیا شود تا بتواند امتداد ملی و جهانی پیدا کند. خوشبختانه در مدت یک سال و نیم موفق شدیم 50 پیش‌نشست برگزار کنیم که 17 پیش‌نشست در خارج از ایران و 33 پیش‌نشست در داخل ایران برگزار شد.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) گفت: در پیش‌نشست‌های خارج از ایران 30 کشور مشارکت کردند و 5 پیش‌نشست در کشور‌های آمریکای لاتین، پاکستان، عراق، ترکیه با محوریت انگلیس در اروپا برگزار شد. در این پیش‌نشست‌ها که دست کمی از یک نشست اساسی نداشت، امتدادی در میان شیعه‌شناسان، ایران‌شناسان و علاقمندان به مطالعه فرهنگ اهل بیت در رشته‌های مختلف از حوزه‌های معارف دینی تا کسانی که تخصص‌شان ریاضیات، کامپیوتر، انسان شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی بود با رویکرد‌های مختلف عنوان اصلی کنگره پنجم صورت گرفت.

عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ عنوان کنگره جهانی امام رضا(ع)

عاملی با بیان اینکه عنوانی که برای کنگره پنجم و شش کنگره‌ای که پس از آن هر دو سال یک بار برگزار می‌شود، انتخاب شده، دیدگاه‌ها و رویکرد تمدنی حضرت رضا (ع) به مسائل مختلف است، افزود: تلاش کردیم به مسائل و چالش‌هایی که در سطح جهان وجود دارد، بپردازیم؛ بنابراین موضوع کنگره عدالت برای همه، ظلم به هیچکس است. عدالت و تبعیض اساسی‌ترین موضوع جهان معاصر ماست که موضوع کنگره پنجم حضرت رضا (ع) نیز هست.

وی با اشاره به تحولات غزه ابراز کرد: غزه جنایت و کشتار جمعی عمیقی را تجربه می‌کند. غزه شاهد یک جنایت بزرگ است که به آواره شدن یک میلیون انسان، گرسنگی 500 هزار نفر و کشتار بیش از 50 هزار انسان بی‌گناه منجر شده که 16 هزار نفر آنان کودکان بودند. زنان، کودکان و مردان فلسطین در این کشتار جمعی و جنایت جنگی قربانی شدند.

دبیر کنگره امام رضا (ع) با اشاره به جنگ‌های مرگبار و ویرانگر در ویتنام و فیلیپین و به بردگی گرفتن میلیون‌ها آفریقایی توسط اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها گفت: همه این‌ها کشتار جمعی بوده است. دنیا نیازمند آموزش نسبت به حوزه کشتار جمعی است؛ ظلم فراگیری که مثال بارز آن در نوار غزه است.

عاملی با اشاره به نامه پر از حکمت رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا تصریح کرد: آیت الله خامنه‌ای در دو نامه خود تلاش کردند تا بیداری از خواب صورت بگیرد؛ در شرایطی که خیلی‌ها می‌گفتند مگر کسی به این مطالب گوش می‌دهد، ولی امروز شاهد این بیداری هستیم که محصول آگاهی است.
 
دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) موضوع کنگره را «عدالت برای همه، ظلم به هیچکس» عنوان کرد و گفت: کنگره جهانی حضرت رضا (ع) روز‌های 24 و 25 اردیبهشت‌ در تالار قدس حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار می‌شود. 20 نشست در کنگره پیش بینی شده است که به صورت همزمان برگزار می‌شود. در مراسم افتتاحیه کنگره پیام تصویری حضرت آیت الله خامنه‌ای پخش خواهد شد. دکتر رئیسی رئیس جمهور محترم و حجت الاسلام مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی سخنران مراسم افتتاحیه خواهند بود. همچنین پیام آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی در این مراسم قرائت خواهد شد.

وی مهم‌ترین شاخصه کنگره پنجم را بین المللی بودن آن عنوان و اضافه کرد: شاخصه مهم دیگر این است که به مهم‌ترین نیاز جهان امروز که عدالت و مهم‌ترین چالش امروز جهان که تبعیض است، به صورت محوری پرداخته شده است. کنگره جهانی حضرت رضا (ع) کنگره عمیقی است و توانسته با کسانی که مشارکت می‌کنند ارتباط محتوایی برقرار کند و این ارتباط محتواتی یک محتوای عمیقی را منعکس می‌کند.

یک کنگره کاملا محیط زیستی؛ بدون کاغذ

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تاکید کرد: کنگره حضرت رضا (ع) کنگره بدون کاغذ است و تلاش کردیم که هیچ کاغذی چاپ نکنیم و تولیدات کنگره به صورت الکترونیک در اختیار قرار گذاشته می‌شود و افراد با کیو آر کد آن‌ها را دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: کنگره جهانی حضرت رضا (ع) ناظر بر چالش‌های جهانی به مساله می‌پردازد؛ کنگره‌ای نیست که فقط جنبه‌های معرفتی صرف را بیان کند. داعیه این را دارد که از طریق سرمایه اجتماعی رضوی بتواند یک فضایی به وجود آورد برای اینکه با این مظالمی که در سطح جهانی صورت می‌گیرد، مبارزه شود.

عاملی ابراز امیدواری کرد که در برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، امتداد اجتماعی ملی و جهانی اندیشه‌های امام رضا (ع) تبیین شود. 

وی گفت: از سال 1820 تا سال 2020 میزان نابرابری اجتماعی از 28 درصد به 85 درصد رسیده است. دو قرن پیش که این همه امکانات و عقلانیت اجتماعی و علم و دانش کمرنگ‌تر بود، 28 درصد موضوع نابرابری بودند، اما امروزه این آمار به 85 درصد رسیده است.
 
عاملی تاکید کرد: کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تلاش می‌کند این موضوع را با رویکردهای معرفتی، جامعه شناسی، توجه به نظام قدرت از منظر علوم سیاسی و نگاه روابط بین الملل به مساله عدالت و ظلم از منظر امام رضا (ع) بررسی و واکاوی کند.

طعم رافت امام رضا (ع) را باید همه بچشند

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با بیان اینکه ما می‌توانیم از ظرفیت امامت بسیار بهره‌مند شویم، تصریح کرد: امام رضا (ع)، رئوف، حکیم و مهربان است و مهربانی ایشان را 30 میلیون زائری که هر ساله به زیارت ایشان مشرف می‌شود، احساس می‌کنند. هر ساله 25 زائر ایرانی و 5 میلیون زائر خارجی داریم. این‌ها رأفت امام را درک کردند و در کنار رأفت، حکمت و عقلانیت امام را نیاز داریم درک و فهم کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سازمان بهداشت جهانی 5 حوزه را به عنوان حوزه‌های اصلی نیاز‌های انسان تلقی می‌کند که حوزه اول حوزه غذاست. امروزه نیمی از مردم جهان مساله امنیت غذایی دارند. گرسنگی یک مساله مهم جهان است و امروز در غزه 500 هزار نفر در معرض این شرایط خطرناک و فاجعه‌آمیز هستند.

عاملی افزود: آب آشامیدنی یکی از نیاز‌های اساسی دیگر است؛ جمعیت بزرگی از جهان از آب سالم برخوردار نیستند. مساله دیگر بحث مسکن است؛ یک میلیارد نفر از جمعیت جهان زاغه‌نشین هستند که پیش‌بینی‌ها می‌گوید این جمعیت در چند سال آینده به سه میلیارد نفر می‌رسند. مشکل مسکن فقط ناشی از عدم توزیع منابع مالی نیست، بلکه ناشی از بی عدالتی و ظلم است.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با بیان اینکه همه کودکان نیازمند آموزش هستند و آمار سال 2023 نشان می‌دهد نزدیک به 244 میلیون نفر از جمعیت کودک و نوجوان جهان از آموزش برخوردار نیستند، ادامه داد: سوءاستفاده از کودکان یکی از تبعیض‌ها و مظالمی است که در سطح جهانی اتفاق می‌افتد. بالاترین آمار کودک آزاری و سوءاستفاده جنسی از کودکان متعلق به اروپا است. از هر پنچ کودکی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار می‌گیرد، سه نفر اروپایی هستند. همچنین آمریکا بالاترین آمار کودک آزاری در جهان را دارد.

مشارکت کنندگان لزوما شیعه و مسلمان نیستند

دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) نیز در این نشست خبری با بیان اینکه 200 مقاله در سطح ملی و بین المللی به دبیرخانه کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) ارسال شده است، افزود: در سطح بین المللی تلاش ما این بود که امام رضا (ع) و گفتمان‌سازی رضوی از مسیر زیست کردن و گفت‌وگو در ادبیات رضوی شروع شود.

زهره نصرت خوارزمی با بیان اینکه مشارکت کنندگان در بخش بین المللی لزوما مسلمان و شیعه نیستند، اضافه کرد: شرکت کنندگان در کنگره حضرت رضا (ع) از نژادها، کشور‌ها و طبقات مختلف هستند. و

وی با بیان اینکه در ابتدا 116 کتاب به 24 زبان با دسترسی باز در اختیار محققان قرار گرفت و جلسات متعددی نیز شکل گرفت، گفت: اساتید دانشگاه‌های بزرگی در رشته‌های مطالعات اسلامی و شیعه‌پژوهی که در این کنگره شرکت می‌کنند، توانسته‌اند با ادبیات رضوی ارتباط برقرار کنند.

خوارزمی افزود: تلاش کردیم در برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تعدد جغرافیایی و تکثر هویتی دیده شود. از بورکینافاسو تا برزیل، از توکیو تا میشیگان، از همه قاره‌ها شرکت کننده و از نژاد‌ها و ادیان مختلف داریم.

برگزاری پیش‌نشست‌ها در واتیکان

دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره برگزاری پیش‌نشست‌های کنگره در واتیکان و عراق بیان کرد: در یکی از پیش‌نشست‌ها که در واتیکان برگزار شد از مرکز مریم‌شناسی بیروت، از یونان، رم و واتیکان شرکت کننده داشتیم. همچنین در دو جلسه‌ای که در بغداد عراق برگزار شد از کویت، مراکش، مصر و عراق شرکت کرده بودند. تلاش کردیم هر محلفی و هر محفل گفت‌وگویی برای روشن شدن ابعاد مختلف عدالت از منظر امام رضا (ع) باشد.

وی اضافه کرد: از آنجا که امام رضا (ع) اهل احتجاجات و گفت‌وگو با غیر بودند و همچنین روایت‌های متعددی از مواجهه ایشان با مسیحیان و زرتشتیان وجود دارد، یکی از شرکت‌کنندگان در جشنواره کشیشی انگلیسی است که آیات انجیل را در حوزه عدالت و مقارن آن را با ادبیات رضوی کنار هم قرار داده است. این نشان می‌دهد که فهم ما از عدالت به هم نزدیک است و این عدالت مبنای خوبی برای تعاملات آینده در جهان است که این نیاز بیش از پیش احساس می‌شود.

کتاب «امام رضا (ع)؛ دانای خاندان محمد (ص)»  در حال ترجمه به زبان صربی است

خوارزمی با بیان اینکه در صربستان هیچ کتابی به زبان صربی درباره امام رضا (ع) وجود ندارد، ادامه داد: هم اکنون کتاب «امام رضا (ع)؛ دانای خاندان محمد (ص)» در حال ترجمه به زبان صربی است و جالب است که صاحب انتشارات در آن کشور به واسطه دیدن سفر‌های اربعین به فرهنگ شیعی علاقمند و داوطلب انتشار این کتاب شده است.

دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در پایان گفت: عراق، لبنان، بورکینافاسو، مالی، آمریکا، اسپانیا، هلند، انگلیس، بلژیک، مراکش، گرجستان، تایلند، بوسنی و ... از کشور‌هایی هستند که در کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) شرکت خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غیبت ستاره خط دفاعی فولاد مقابل استقلال
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • پایان رکورد خیره‌کننده برونو فرناندز؛ اولین غیبت در فوتبال به دلیل مصدومیت!
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند